بازار بورس در پایان معاملات امروز نشان داد که شاخص کل دچار نوعی حرکت سینوسی شده است.
به گزارش سکه نیوز، شاخص کل بورس در پایان معاملات امروز با ۲ هزار و ۷۰۸ واحد افت به عدد یک میلیون و ۴۳۶ هزار و ۴۱۵ واحدی رسید.
شاخص کل هم وزن اما بر خلاف شاخص کل، با ۴ هزار و ۵۸۰ واحد رشد به عدد ۴۵۲ هزار و ۴۱۹ واحدی رسید.
طی معاملات امروز تعداد ۹ میلیارد و ۸۰۰ میلیون سهم به ارزش ۱۰۷ هزار و ۳۲ میلیارد ریال داد و ستد شدند.
نمادهای شستا، خودرو، فولاد، فخوز، رمپنا، شپنا و کگل بیشترین تاثیر را در شاخص داشتند و پرتراکنش ترین نمادها، شستا، شپنا، خودرو، کاما، وتجارت، فملی و خساپا بودند.
شاخص کل فرابورس نیز در پایان معاملات امروز با ۲۵۵ واحد رشد به عدد ۱۹ هزار ۹۴۴ واحدی رسید.
نمادهای مارون، بپاس، میدکو، زاگرس، آریا، دی و بنو تاثیرگذارترین نمادها در این شاخص بودند و نمادهای بپیوند، وسپهر، دی، زدشت، بگیلان، چخزر و شاروم نیز بیشترین تراکنش ها را به خود اختصاص دادند.
جریان حاکم بر شاخص کل بورس به گونه ای است که در بالای آن محدوده مقاومتی و در پایین آن محدوده حمایتی وجود دارد. در این شرایط نکته حائز اهمیت این است که بازار می تواند دچار نوساناتی پی در پی شود.
این شرایط بازار را به سمتی سوق می دهد که ریسک سرمایه گذاری در آن افزایش پیدا کند و همین مساله احتیاط را بیشتر کرده و بازار را هیجانی می کند.
نکته مهم دیگر این است که بازار این روزها به سرمایه گذاران میان مدت روی خوشی نشان نداده است و از این رو دسته سرمایه گذاران میان مدت نیز به نوسان گیری روی آورده اند و تعداد بالای نوسان گیران می تواند عامل دیگری برای تنش های حرکتی شاخص کل شود.
در نتیجه شاهد آن هستیم که شاخص کل دچار یک حرکت سینوسی شده است و عمده نوسانات نیز برای سهم های شاخص ساز رخ می دهد؛ چرا که شاخص کل هم وزن و فرابورس، بر خلاف شاخص کل جریانی صعودی و آرام را در پیش گرفته اند که این مساله نشان دهنده آرامش در سهم های کوچک است.
در چنین شرایطی بدون شک معامله گران نمی توانند اقدام به سرمایه گذاری های میان مدت کنند؛ اما کارشناسان بر این باورند که بازار همچنان برای سرمایه های بلند مدت گزینه مناسبی است. این در حالی است که افزایش عرضه ها در راند پایانی معاملات امروز می تواند به معاملات فردا نیز منتقل شود و روز با کاهش آغاز شود.