جمعه 27 مهر 1403

تأثیر ثبت اختراع بر نوآوری در صنعت داروسازی

تأثیر ثبت اختراع استراتژیک بر نوآوری دارویی یک موضوع پیچیده و چند وجهی است که پیامدهای مهمی برای این صنعت، بودجه سیستم درمان و مراقبت های بهداشتی و دسترسی به داروها دارد.

 

ثبت اختراع، که اغلب توسط شرکت‌های داروسازی به کار می‌رود، با شیوه‌های ضدرقابتی مرتبط بوده است و این پتانسیل را دارد که نوآوری را سرکوب کند و بر شرکت‌های تولیدکننده داروهای ژنریک (داروهایی که از روی برندهای معروف ساخته شده و قیمت کمتری دارند) تأثیر بگذارد.

 

این عمل همچنین با افزایش قابل توجه قیمت دارو همراه بوده و خطری جدی برای مقرون به صرفه بودن و در دسترس بودن داروها ایجاد کرده است. مفهوم ” ثبت اختراع” در صنعت داروسازی زمانی مورد بررسی قرار گرفته است که شرکت ها به دنبال گسترش انحصار بازار و پاسخ به چالش هایی مانند کاهش بهره وری تحقیق و توسعه و افزایش هزینه های تجاری سازی هستند.

 

بدون مداخله سیاستی مناسب، افزایش چالش‌های ثبت اختراع نه تنها ممکن است عمر مؤثر بازار را کوتاه کند، بلکه به کمبود داروهای با اهمیت بالا و ضروری نیز کمک کند. در حالی که ثبت اختراع استراتژیک در صنعت داروسازی در حال حاضر قانونی تلقی می شود، درخواست هایی برای مداخله قانونی برای رسیدگی به اثرات منفی آن بر رقابت پویا و نوآوری وجود دارد.

 

شواهد حاکی از آن است که ثبت اختراع انگیزه های مشارکت در نوآوری واقعی و شایسته را کاهش می دهد و استدلال شده است که مقامات باید این عمل را بررسی کنند و از اثرات ضد رقابتی آن به نفع رفاه مصرف کننده جلوگیری کنند.

 

از سوی دیگر، طرفداران حمایت از حق ثبت اختراع استدلال می کنند که برای ایجاد انگیزه برای نوآوری در صنعت داروسازی ضروری است. با این حال، نگرانی‌هایی در مورد هزینه‌های اجتماعی و پتانسیل پتنت‌ها وجود دارد که منجر به قیمت‌های غیرقابل دسترس دارو، به‌ویژه برای داروهای جدید و حیاتی شود. این سؤالی را در مورد تعادل بین ایجاد انگیزه برای نوآوری و اطمینان از دسترسی به داروهای ضروری ایجاد می کند.

 

در نتیجه، تأثیر ثبت اختراع بر نوآوری دارویی یک موضوع بحث برانگیز با پیامدهای گسترده است. این امر در حالی که به عنوان یک عمل قانونی شناخته می شود، درخواست های فزاینده ای برای مداخله قانونی برای رسیدگی به اثرات بالقوه ضد رقابتی آن و حفاظت از نوآوری وجود دارد.

 

ایجاد تعادل بین نیاز به حمایت قوی از حق ثبت اختراع برای ایجاد انگیزه برای نوآوری با نگرانی در مورد دسترسی و مقرون به صرفه بودن داروها همچنان یک چالش حیاتی برای سیاست گذاران و ذینفعان صنعت داروسازی است.

نویسنده: پویان قمری، اقتصاددان و نظریه پرداز اقتصادی

LinkedIn icon for email signatures - free download 20x20pxLinkedIn

Instagram icon for email signatures - free download 20x20px

Instagram

Twitter icon for email signatures - free download 20x20pxTwitter

YouTube icon for email signatures - free download 20x20px

YouTube

بیشتر بخوانید

کد هستی: آیا در ماتریکس زندگی می‌کنیم یا نقشه‌ای عظیم؟

نوشته پویان قمری، تحلیل‌گر دنیای مدرن در عصر مدرن، جمله معروف نیچه "خدا مرده است" همچنان طنین‌انداز است، اما معنای آن به شکلی اساسی تغییر...

آغوش به سکوت: قدرت درونی را در خلوت و تنهایی بیابیم

نویسنده: دکتر پویان قمری (Dr. Pooyan Ghamari)   قدرت پنهان در سکوت در جامعه امروز، به‌ویژه در دنیای مدرن و شهرنشین، ارزش‌ها بر اساس شلوغی، سرعت و...

سوداد، مصپه، نیهیلیسم و آبجکتیویسم: کاوشی در عمق دلتنگی، فقدان، و معنای خودساخته

نویسنده: دکتر پویان قمری در میان تمامی احساسات انسانی، شاید هیچ تجربه‌ای به اندازه دلتنگی و فقدان، همگانی و پارادوکسیکال نباشد. این حالات ذهنی، اغلب...

رها کردن زنجیرهای پنهان: کشف قدرت در تسلیم

نویسنده: دکتر پویان قمری قدرت آرام رها کردن هر یک از ما زنجیرهای نامرئی را با خود حمل می‌کنیم. زنجیرهایی که از انتظارات، فشارها و خواسته‌ها...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

مطالب مرتبط

کد هستی: آیا در ماتریکس زندگی می‌کنیم یا نقشه‌ای عظیم؟

نوشته پویان قمری، تحلیل‌گر دنیای مدرن در عصر مدرن، جمله معروف نیچه "خدا مرده است" همچنان طنین‌انداز است، اما معنای آن به شکلی اساسی تغییر...

مطالب داغ هفته