پنج‌شنبه 30 فروردین 1403

ایران بازار بزرگ خودروهای دست دوم اروپایی

ایران دارای سختگیرانه‌ترین قوانین استاندارد برای واردات خودرو است اما با خرید ۶٧٢ دستگاه خودرو طی سال‌های ۲۰۱۸ و ۲۰۱٧ به عنوان یکی از بزرگترین خریداران خودروهای دست دوم اروپایی به شمار می آید.

به گزارش سکه نیوز به نقل از اداره اقتصاد، سازمان ملل طی گزارشی اعلام کرد ایران طی سال‌های ۲۰۱۷ و ۲۰۱۸ در مجموع ۶۷۲ دستگاه خودرو دست‌دوم از اتحادیه اروپا وارد کرده است.

جدیدترین آمار منتشر شده از سوی دفتر برنامه محیط‌زیست سازمان ملل نشان می‌دهد اتحادیه اروپا، ژاپن و آمریکا سه صادرکننده بزرگ خودروهای دست‌دوم به کشورهای درحال‌توسعه طی سال‌های ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۸ بوده‌اند و در مجموع ۱۴ میلیون دستگاه خودرو دست‌دوم به کشورهای درحال‌توسعه طی این مدت صادر کرده‌اند.

اتحادیه اروپا سهم ۵۴ درصدی در این زمینه داشته و ژاپن با ۲۷ درصد و آمریکا با ۱۸ درصد به ترتیب در رتبه‌های دوم و سوم از این نظر قرار گرفته‌اند.

آفریقا مقصد اصلی خودروهای دست‌دوم صادراتی بوده است به طوری که ۴۰ درصد خودروهای دست‌دوم صادر شده طی سال‌های ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۸ به این منطقه ارسال شده است.

اروپای شرقی با ۲۴ درصد، آسیا اقیانوسیه با ۱۵ درصد، خاورمیانه با ۱۲ درصد و آمریکای لاتین با ۹ درصد به ترتیب کانون‌های بعدی واردات خودروهای دست‌دوم بوده‌اند.

بر اساس این گزارش آلودگی هوا و محیط‌زیست، کاهش ایمنی و افزایش تصادفات، افزایش مصرف سوخت و هزینه‌های زیاد نگهداری تعمیر ارمغان خودروهای دست‌دوم برای کشورهای درحال‌توسعه بوده است.

این گزارش در ادامه به بررسی قوانین و مقررات ۱۴۶ کشور جهان برای واردات خودروهای دست‌دوم پرداخته و این کشورها را از نظر میزان سخت‌گیری برای واردات خودروهای دست‌دوم به چهار گروه خیلی سبز، سبز، نارنجی و قرمز تقسیم‌بندی کرده است.

ایران در گروه کشورهای بسیار سبز قرار گرفته است که تعدادشان از ۱۰ کشور تجاوز نمی‌کند. از ۱۴۶ کشور که مورد بررسی قرار گرفته‌اند ۸۱ کشور در دو گروه نارنجی و قرمز قرار دارند و ۴۷ کشور نیز در دو گروه خیلی سبز و سبز واقع شده‌اند.

بر اساس این گزارش ۶۶ کشور شرط سنی برای خودروها گذاشته‌اند. این شرط از ۳ تا ۱۵ سال است. ۹ کشور درحال‌توسعه واردات خودروهای دست‌دوم با سن بیشتر از ۳ سال را ممنوع کرده‌اند که ایران نیز در بین آن‌ها قرار دارد. ۱۸ کشور نیز واردات چنین خودروهایی را به خاک خود ممنوع کرده‌اند.

در بخش دیگری از این گزارش به میزان واردات خودروهای دست‌دوم توسط کشورها اشاره شده است. ایران در سال ۲۰۱۸ بالغ بر ۲۴۲ دستگاه خودرو دست‌دوم از کشورهای اروپایی وارد کرده است. این خودروها از نوع هیبرید بوده‌اند.

ایران ششمین واردکننده این نوع خودروها از اروپا در این سال بوده است. تایلند با واردات ۱۸۰۰ خودرو دست‌دوم هیبرید از اروپا بزرگ‌ترین واردکننده این نوع خودروها از اتحادیه اروپا بوده است. امارات نیز در این سال ۲۱۸ دستگاه خودرو هیبرید از اروپا وارد کرده است.

اتحادیه اروپا در مجموع طی این سال ۶۲۸۴ دستگاه خودرو هیبرید صادر کرده است که ۳.۸ درصد از این رقم به مقصد ایران ارسال شده است.

ایران در سال ۲۰۱۷ نیز ۴۳۰ دستگاه خودرو دست‌دوم هیبرید از اروپا وارد کرده بود و سومین کشور واردکننده چنین خودروهایی از اروپا شناخته شده بود.

بیشتر بخوانید

برنامه های بانک مرکزی برای ارزها و رمزارزها در سال ۱۴۰۰

بانک مرکزی اعلام کرد به دلیل این که سال جاری با عنوان «تولید، پشتیبانی‌ها، مانع‌زدایی‌ها» نام گذاری شده است، ضرورت دارد تمامی دستگاه‌های اجرایی...

دستور معاون قضایی دادستان به برخورد با مراکز غیر مجاز استخراج رمزارز

طبق این گزارش، رضا خشنودی، معاون قضايی دادستان كل كشور در حقوق عامه، پس از خاموشی ها اخیر و مشکلات قطعی برق، طی یک نامه خطاب به دادستان‌های عمومی سراسر كشور، خواهان برخورد قاطع با مراكز غيرمجاز استخراج رمزارز و همكاری با وزارت نيرو در جهت کنترل مصرف برق و جلوگیری از قطعی برق شد.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

مطالب مرتبط

پرده برداری از واقعیت زندگی مجازی

  مفهوم نظریه زندگی مجازی به رابطه پیچیده بین واقعیت های دیجیتال و آگاهی انسان می پردازد. همانطور که علم در درک پیچیدگی های ذهن...

مطالب داغ هفته