پنج‌شنبه 22 آذر 1403

/یادداشت/ مجلس گره‌گشا می‌خواهیم نه حاشیه ساز

ایرج ندیمی، کارشناس مسائل اقتصادی و نماینده ادوار گذشته مجلس شورای اسلامی، در یادداشتی که در اختیار سکه نیوز قرار داد، نوشت:

مهمترین مشکلات مردم در این روزها درحوزه اقتصادی، معیشتی، بیکاری، مسکن، توزیع ناعادلانه ثروت و غیره است. علاوه‌ بر مسائل اقتصادی و فرهنگی، مناقشات بین‌المللی و تلاش برای حل و فصل آن هم بر دغدغه‌های مردم افزوده است چنانکه شاهد هستیم، مردم مدام در گفتگوهای‌شان به این مسائل اشاره می‌کنند.

با توجه به شرایط موجود نمایندگان مجلس نیازی به شناسایی مشکلات ندارند و باید بیش از هر چیز به دنبال راهکاری برای حل مسئله باشند. اما در مجلس شورای اسلامی دو دسته نماینده داریم. یک دسته فقط مسائل را می‌شنوند یا می‌خوانند و آن‌ها را پشت تریبون بیان کرده و مشکلی از مردم حل نمی‌کنند.

دسته دوم اتاق فکر تشکیل می‌دهند و با اهل فن و تجربه مشورت می‌کنند و با هم اندیشی به نتیجه رسیده و برای مشکلات موجود در جامعه راه‌حل پیشنهاد می‌دهند. آن‌ها به طور مستمر و پویا نظارت کرده و با تبدیل راهکار خود به قانون جز گروه موفق در خانه ملت به حساب می‌آیند.

اما این نگاه غالب نیست، تاکنون تمرکز بر بیان، مشکلات، بدون چاره اندیشی بوده است. در حالی که چاره اندیشی به معنای یافتن راه حل مسئله از ضرورت‌های امروز جامعه به شمار می‌رود. یکی از راهکارهایی که به آن می‌توان اشاره کرد این است که برای مثال باید با کاهش اتوماسیون‌ها و استفاده از ربات‌ها، اشتغال‌زایی کنیم. در اینجا نگاه به کارهای اشتغال محور است تا مشاغل صنعتی و سرمایه محور.

در زمینه مباحث مرزی و فرامرزی هم باید از واردات غیر قانونی جلوگیری کنیم. به طور مثال صنوف باید به صورت سیستماتیک محصول بفروشند و به صورت نقدی پول دریافت نکنند. همچنین ساز و کار مشخصی برای خرید و فروش و اخذ مالیات وجود داشته باشد.

معنای چاره‌اندیشی این است که از پتانسیل شرکت های دانش بنیان استفاده کنیم و برای واردات کالا قانون وضع کنیم. اگر توانایی برای تولید کالایی در داخل داریم، از واردات آن جلوگیری کنیم . از مجلس انتظار می‌رود در راس امور باشد و وظیفه نظارتی خود را به طور دقیق انجام دهد.

مجلس باید عملگرا باشد

مجلس باید عملگرا باشد و عملگرایی را در تسویه حساب‌های سیاسی و مچ‌گیری نبیند. با توجه به شرایط کشور خواهان مجلسی هستیم که مسئله را شناسایی کرده و برای حل آن راهکار داشته باشد و به دنبال جنجال و متشنج کردن جامعه برای شناخته‌شدن از طریق تریبون مجلس نباشد.

با توجه به تجربه حضور درمجلس شورای اسلامی باید بگویم، تا امروز برنامه‌ای برای حل مشکلات کشور در مجلس جدید ندیدم و پیشنهاد می‌کنم نمایندگان حداقل برنامه ششم توسعه را مورد بازبینی قرار داده و بخش‌هایی که عملی نشده را آسیب شناسی کرده و در صورت لزوم برنامه را اصلاح کنند. اگر به مواردی غیر قابل اجرا رسیدند آن را از برنامه حذف کنند.

مجلس باید به جای تعطیلات بلندمدت، در کمیسیون‌های مختلف جلسه برگزار کند با همکاری دولت بودجه کشور را تدوین و ارائه دهد. طبق فرمایشات مقام معظم رهبری باید از هر گونه نزاع و تشویش در جامعه جلوگیری شود.

اما عده‌ای برای رقابت در انتخابات‌ آتی به دنبال سوال از مقامات هستند که هیچ گرهی از مشکلات مردم باز نمی‌کند. پس برای حل مشکلات باید به سمت شفافیت اوتوماسیون اداری و تطبیق راه حل‌ها جهت رسیدن به نتیجه واحد باشیم. یک کلام به جای شخص محور بودن، مسئله محور باشیم .

بیشتر بخوانید

کد هستی: آیا در ماتریکس زندگی می‌کنیم یا نقشه‌ای عظیم؟

نوشته پویان قمری، تحلیل‌گر دنیای مدرن در عصر مدرن، جمله معروف نیچه "خدا مرده است" همچنان طنین‌انداز است، اما معنای آن به شکلی اساسی تغییر...

آغوش به سکوت: قدرت درونی را در خلوت و تنهایی بیابیم

نویسنده: دکتر پویان قمری (Dr. Pooyan Ghamari)   قدرت پنهان در سکوت در جامعه امروز، به‌ویژه در دنیای مدرن و شهرنشین، ارزش‌ها بر اساس شلوغی، سرعت و...

سوداد، مصپه، نیهیلیسم و آبجکتیویسم: کاوشی در عمق دلتنگی، فقدان، و معنای خودساخته

نویسنده: دکتر پویان قمری در میان تمامی احساسات انسانی، شاید هیچ تجربه‌ای به اندازه دلتنگی و فقدان، همگانی و پارادوکسیکال نباشد. این حالات ذهنی، اغلب...

رها کردن زنجیرهای پنهان: کشف قدرت در تسلیم

نویسنده: دکتر پویان قمری قدرت آرام رها کردن هر یک از ما زنجیرهای نامرئی را با خود حمل می‌کنیم. زنجیرهایی که از انتظارات، فشارها و خواسته‌ها...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

مطالب مرتبط

مقام سابق آمریکایی: رمزارزها استفاده دارند، اما طلا ندارد

مشاور رییس جمهوری پیشین آمریکا گفت که رمزارزها کاربردهای فراوانی دارند، اما طلا فاقد این ویژگی است. به گزارش سکه نیوز به نقل از یوتودی،...

مطالب داغ هفته