صدور ارزهای دیجیتال بانک مرکزی در سال های اخیر به دلیل توسعه شبکه های مالی غیر متمرکز اهمیت دو چندانی پیدا کرده است. صندوق بین المللی پول نیز طی این مدت با اقدامات پیشگیرانه در تلاش بوده است پی آمدهای احتمالی صدور ارزهای دیجیتال را مورد بررسی قرار دهد.
صندوق بین المللی پول در گزارش اخیر خود به بررسی پی آمدهای صدور ارز دیجیتال پرداخته و عنوان کرده است به دلیل چالش های قضایی مرتبط با حوزه اجرایی امور مالی غیر متمرکز، ایجاد یک چارچوب حقوقی برای صدور ارزهای دیجیتال بانک مرکزی ضروری است.
برای در اختیار گرفتن رهبری بازارهای تجارت جهانی، صدور یک ارز دیجیتال فراگیر ضروری است
صدور ارز دیجیتال بانک مرکزی باعث ایجاد یک رقابت نزدیک در صحنه اقتصاد بین المللی شده است. بسیاری از اقتصاددانان اعتقاد دارند برای در اختیار گرفتن رهبری بازارهای تجارت جهانی، صدور یک ارز دیجیتال فراگیر ضروری است. بنابراین کشورهایی که هر چه سریع تر بتوانند با ایجاد زیرساخت های فناوری، ارز دیجیتال بانک مرکزی خود را توسعه دهند، شانس بیشتری خواهند داشت تا کنترل بازارهای جهانی و جریان سرمایه را در اختیار بگیرند.
قصور در ایجاد چارچوب های حقوقی و اعمال محدودیت های قضایی می تواند باعث شود مرجعیت بانک های مرکزی و نهادهای متمرکز مالی با خطرات جدی مواجه شود
اخیراً بانک تسویه حساب های بین المللی با همکاری هفت بانک مرکزی دیگر گزارشی را منتشر کرده و در آن به بررسی اصول بنیادین صدور ارزهای دیجیتال پرداخته است. صندوق بین المللی پول نیز در گزارش اخیر خود به بانک های مرکزی در سرتاسر جهان توصیه کرده است با احتیاط کامل در زمینه صدور ارز دیجیتال اقدام کنند زیرا قصور در ایجاد چارچوب های حقوقی و اعمال محدودیت های قضایی می تواند باعث شود مرجعیت بانک های مرکزی و نهادهای متمرکز مالی با خطرات جدی مواجه شود.
صندوق بین المللی پول در گزارش خود تصریح کرد که قوانین پولی به دلیل چالش های قضایی سیاست گذاری های دولتی، به نسبت قوانین حقوقی بانک های مرکزی از نافذیت و برش اجرایی کمتری برخوردار هستند. به عبارتی بانک های مرکزی باید به عنوان تنها مرجع صدور احکام اجرایی، کنترل بازارهای ارز دیجیتال را در دست بگیرند.
صندوق بین المللی پول در ادامه گزارش خود اعلام کرد ویژگی ها و نحوه صدور ارزهای دیجیتال بانک مرکزی، چارچوب حقوقی و قضایی مرتبط با صنعت امور مال غیر متمرکز را تعیین خواهد کرد.
انتظار می رود با صدور ارزهای دیجیتال بانک مرکزی بیش از 1.7 میلیارد نفر که به خدمات بانکی دسترسی ندارند، وارد چرخه تبادلات مالی شوند
ارزهای دیجیتال بانک مرکزی ماهیتی هم ارز با اسکناس های کاغذی دارند و به دلیل اینکه توسط نهادهای متمرکز دولتی صادر می شوند، چرخه توزیع و صدور آنها تابع شرایط سیاسی خواهد بود.
منبع: blockchain.news