بعضی زمزمهها مبنی بر اسکم بودن ریپل به گوش میرسد. به نظر میرسد که اقدامات مختلف ریپل و مدل کسب و کار آن برای افزایش ارزشش، آن را به متهمی درجه یک برای اسکم بودن، تبدیل کرده است. واقعیت این است که مدل کسب و کار ریپل گنگ است و برای پنهان کردن حفرههای موجود در آن تلاش زیادی به خرج داده شده است. در ادامه به بررسی ادعاهایی میپردازیم که ریپل را اسکم و کلاهبردار میدانند.
تعداد کثیری مشتری؟ حقیقت دارد؟
یکی از اصلیترین نشانهها مبنی بر اسکم بودن ریپل، تعداد مشتریان آن است. آنچه ریپل به عنوان مشتری معرفی میکند در واقع شریک است. یعنی شرکتهایی که ریپل برای همکاری آنها با خود مبالغی را پرداخت میکند. برنامه جذب شرکا که در ۱۳ اکتبر ۲۰۱۷ شروع شد. ریپل به مؤسسات و شرکتهایی که به عنوان اولینها در بازار پرداختهای ارزی و تجاری آن شروع به فعالیت میکنند، جوایز و امتیازات مالی ارائه میکند. اما پرسش اینجاست که ریپل از چه منبعی، این جوایز و امتیازات مالی را تأمین میکند؟ حمایت مالی ریپل از سوی هولدینگ XPR ریپل با ۳۰۰ میلیون دلار XPR به دست میآید. به عبارت دیگر، ریپل از سهم توکنهای XPR خود برای ایجاد این توهم که به مشتریان خود امتیاز و جایزه میدهد، استفاده میکند. ریپل مشتریان زیادی ندارد بلکه شرکای متعددی دارد که از همکاری با نفع میبرند و در نتیجه مانورهای تبلیغاتی ریپل درباره مشتریانش، ادعای پوچ و توخالی است. ضمن اینکه بسیاری از کارشناسان نمیتوانند به درستی مدل کسب و کار ریپل را بررسی و تفسیر کنند. به نظر میرسد، این پلتفرم از ویژگیهای اولیه یک کلاهبردار که اسکم نامیده میشود به خوبی برخوردار است.
مشکلات نقدینگی ریپل چیست؟
ریپل اعلام کرده که هدفش از ارائه امتیازات به مشتریان، کاهش هزینه نقدینگی بوده است. حال اینکه برای استفاده از ریپل به عنوان یک ارز واسطه، مؤسسات مالی و بانکها باید میزان کافی از XPR را برای پاسخ دادن به درخواست تراکنشهایی که در آن صورت میگیرد در مخازن خود نگهداری کنند. اما موضوع این است که نوسانات ریپل بسیار بیشتر از آن است که بتوان مخزن را برای تأمین تراکنشهای آن مدیریت کرد. این موضوع نشان میدهد که ریپل تا حدی منطقی به نظر میرسد و جای بررسی دارد. نوسانات رمزارزها بسیار رامنشدنی است و نمیتوان روی ثبات آنها حساب کرد. بنابراین کنترل کردنشان هم کمی دشوار به نظر میرسد.
در آخر
فقط موضوع نقدینگی یا امور مالی ریپل نیست که باعث پدیدار شدن شک و تردید درباره آن میشود، ریپل از نقطهنظر امنیت هم دچار مشکلاتی است. دقت کنید: اگر ریپل، فردا به کار خود پایان بدهد، لجر XPR همچنان به فعالیت خود ادامه خواهد داد زیرا یک فناوری منبع-باز و غیرمتمرکز است. اگر XPR خریداری کنید، مالکیتی در ریپل نخواهید داشت. تقلبها و گنگ بودن وضعیت ریپل به شکلی است که رقبایی مانند بیتکوین هم لب به اعتراض گشودهاند و درصدد برخورد با این رقیب هستند. این روزها، نگاههای منتقد و پرسشگری که با دقت در پیِ کشف حقیقت ریپل هستند، آن را تحت نظر گرفتهاند.
منبع : cintjournal