بیتکوین و رمزارزها در نقاط مختلف دنیا به شهرت رسیدهاند. اما ظاهرا این آوازه از این جهان خاکی هم فراتر رفته است و باید شاهد حضور رمزارزها در فضا هم باشیم. به تازگی سیستمهایی در حال طراحی و تدوین است که میتوان به کمک آنها، نسخهای از شبکههای بیتکوینی را در فضا پایهگذاری کرد. بیتسَت (bitsat) برنامهای است که برای بیتکوینی کردن فضا در نظر گرفته شده و در آن، ۲۴ ماهواره به فضا فرستاده میشوند تا هر یک نقش یک گره بیتکوینی (node) برای پردازش دادههای شبکه بیتکوین را ایفا کنند. اما لزوم این برنامه چیست؟ چرا باید بیتکوین از فضا پردازش اطلاعات شود؟
جریان آزاد اطلاعات در جهان
پایهگذاران بیتکوین در دنیا به دنبال ایجاد مسیر و بستری برای ارائه و تبادل آزاد اطلاعات در جهان هستند. یعنی دنیایی که امکان سانسور و منع انتشار هیچ داده و اطلاعاتی در آن وجود ندارد. به همین خاطر برای جلوگیری از احتمال مسدود شدن سیستم بلاکچینی که در حال فعالیت است، نیاز به وجود جایگزینهایی وجود دارد که همیشه در دسترس بوده و مانع از توقف جریان اطلاعات آزاد در دنیا باشند. از جمله تهدیداتی که میتواند دنیای بلاکچین و رمزارزها را مورد حمله قرار بدهد، سیبل اَتَک یا حمله سیبِل است. در این حملات، مجموعهای از گرهها که از سوی یک طرف ثالث مدیریت میشوند، یک گره را به عنوان قربانی انتخاب کرده و آن را محاصره میکنند و به آن گره، اطلاعات اشتباه میفرستند. این اطلاعات اشتباه باعث میشود که کاربران درباره تراکنشهایی که انجام دادهاند دچار سؤتفاهم و اشتباه شوند. مثلا بیتکوینی از کیف پول و حساب فرد خارج میشود اما پیامی برای او صادر نمیشود. حال چطور میتوان این موضوع را به کمک شبکههایی در فضا مدیریت و کنترل کرد؟
بیتکوین در فضا
یکی از روشهایی که میتواند مشکل حمله و به تاراج رفتن اطلاعات را در دنیای رمزارزها رفع کند، ایجاد منبع و پایگاهی قابل اعتماد است. این شبکه پشتیبان قابل دسترسی نیست و در نتیجه برای حفظ و ارسال اطلاعات امن عمل میکند. ضمن اینکه ماهوارهها قابلیت حفظ دادههای حجیم از سراسر جهان را دارا هستند. هر یک از این ماهوارهها میتواند امنیت کل سیستم بلاکچین را برای معاملات بیتکوینی تأمین کند و در واقع پشتیبانی لازم را از شبکه بیتکوین به عمل بیاورد.
عمر هر ماهواره حدودا پنج سال برآورده شده است و به نظر میرسد برای کاهش هزینه تولید و ارسال آنها به فضا باید، ماهوارهها را در ابعاد کوچکتری طراحی کرده و بسازند. چنین ایدهای تا حدی شبیه فیلمهای تخیلی به نظر میرسد اما بسیاری از شرکتهای فعال در حوزه صنایع ماهوارهای در تلاش برای تولید ماهوارههای مذکور هستند. ایدههای بسیار متنوعی درباره بلاکچین، بیتکوین و آینده آنها مطرح میشود. این ایدهها در سطح جهان پراکنده شدهاند و بدیهی است که روزی به بلوغ رسیده و عملی خواهند شد. ایدههایی که مطرح میشوند، جنبه اجرایی دارند و به همین خاطر است که دوستداران رمزارزها را به آیندهای آسانتر و شکوفاتر امیدوار میکنند. توسعه استفاده از ماهوارهها برای حفاظت از شبکههای بیتکوینی هم اصلا دور از دسترس نیست.
منبع : cintjournal