ظاهرا کوبا قصد دارد رمزارز خود را مانند آنچه در ونزوئلا رخ داد توسعه دهد. در میان مشکلاتی که این کشور با آنها روبرو است تحریم های ایالات متحده و نبود کمک کافی از سوی هم پیمانانش را میتوان برشمرد.
نکته جالب آنکه، جان مک آفی، میلیاردر مستقر در هاوانا از این تصمیم دولت کوبا استقبال کرده است. او بر آن است کوبا را به عنوان ستاد مرکزی کارزار انتخابات ریاست جمهوری 2020 خود برگزیند. او معتقد است این مسأله میتواند به مردم این کشور برای رهایی از دشواری های برخاسته از تحریم های ایالات متحده کمک کند و اظهار می کند آماده یاری رساندن است.
گزارشی از SBS-AAP که در تلویزین دولتی این کشور پخش شد بیان کرد که هدف رمزارز کمک به افزایش درآمدها و تسهیل فرایند اصلاح بازار است. در این گزارش رئیس جمهور کوبا، میگوئل دیاز-کنل هدف توسعه رمزارز را در نهایت رشد اقتصادی این کشور بیان کرد.
همان طور که اشاره شد، هم پیمان کوبا یعنی ونزوئلا با رمزارز حدود یک و نیم ساله اش یعنی پترو می تواند بر تصمیم آن تأثیرگذار باشد. از سوی دیگر هنوز مشخص نیست که آیا کوبا توکن خود را راه اندازی یا از گزینه های موجود استفاده خواهد کرد. شگفت آن که توکن توسعه یافته توسط ونزوئلا به رغم معرفی شدن در قالب ابزاری برای پرداخت پول در اوپک هنوز عمومیت جهانی پیدا نکرده است.
آغاز به کار رمزارز بخشی از بسته ای است که رسالتش بهبود دستمزد کارمندان اداره امور عمومی، خدمات اجتماعی و رسانه تحت حمایت دولت است؛ با این وجود به گزارش رویترز، عقیده عموم در این خصوص که این رمزارز تنها منجی این کشور بحران زده خواهد بود چندان مثبت نیست.
نکته مشترک بین این دو کشور تحریم های ایالات متحده است که موجبات ضرر بیشتری را برای کوبا به نسبت ونزوئلا فراهم کرده است. این تحریم ها در دهه 1960 در کوبا آغاز شد. حتی از زمان آغاز به کار پترو نیز ایالات متحده آن را تحریم کرد.
با در نظر گرفتن تمامی این حقایق، به نظر میرسد که رمزارز و فناوری بلاکچین میتواند به کشورهایی که در شرایط سیاسی مشابه هستند در دور زدن تحریم ها کمک کند.
منبع : Cintjournal