هندوستان از آن دسته کشورهایی است که در زمینههای فناوری و هوش مصنوعی به رشد چشمگیر و خوبی دست پیدا کرده و از میان جمعیت زیاد هندیها ، افراد زبده و نخبه بسیاری در حیطه فناوریهای دیجیتالی فعالیت میکنند. در چنین کشوری که ظرفیت فوقالعادهای برای رسیدن به رشد در عرصه به کارگیری فناوریهای تازه دارد، استفاده از رمزارزها ممنوع اعلام شده است. دولت هند با رمزارزها مخالف است و برنامههایی برای مقابله با آن در نظر گرفته است. به عبارت دقیقتر، ذخیره رمزارزها، استخراج و معامله به آنها از نظر این دولت ممنوع است و پیگرد قانونی خواهد داشت.
رمزارزها، هندیها را به دردسر میاندازند؟
اگر هندیها ، اقدام به معامله و فعالیت با رمزارزها کنند، باید مجازات حبسی ۱۰ ساله را هم تاب بیاورند. شاید این حجم از مخالفت و عمل گرایی در ضدیت با یک فناوری نوپا عجیب به نظر برسد اما دولت هند هم دلایل خود را دارد و برای اجرای چنین حکمی، کاملا فکر شده پیش میرود. دولت این کشور معتقد است که رمزارزها و بستری که در آن فعالیت میکنند یعنی بلاکچین به شدت ظرفیت بدل شدن به کارزاری برای انجام اعمال خلاف و مجرمانه را دارد. در نتیجه، دولت در نظر دارد با وضع جرایمی مانند حبس و زندانی کردن افراد، مانع از استفاده از رمزارزها در اعمال خلافکارانه شود. به زعم این دولت، امکان استفاده از رمزارزها در عملیاتی مانند پولشویی و جرایم مالی دیگر وجود دارد. در نتیجه، بهتر است که با آن مقابله شود و از عواقب وحشتناکی که میتواند به وجود بیاورد، جلوگیری شود.
هند در مسیر ممنوعیت رمزارزها تنهاست؟
رویکردی که دولتهای مختلف نسبت به رمزارزها اتخاذ کردهاند، بسیار جالب توجه است. رویکرد هر کشور و دولتی به سیاستها و جهانبینیهای حکومتی آن وابسته است. هند تنها کشوری نیست که مقابله با رمزارزها را پیگیری میکند. کشورهایی که مدیریت و کنترل پیشنگر دارند، با ممنوعیت و محرومیت بهرهمندی از بیتکوین و همتایانش، اقدام به پاک کردن صورت مساله رمزارزها کردهاند. چین، روسیه، اکوادور، مصر، بولیوی و کلمبیا هم ممنوعیتهایی در این زمینه وضع کردهاند.
در مقابل این کشورها، کشورهای دیگری هم هستند که رویکردی متفاوت انتخاب کردهاند. مثلا آمریکا و استرالیا بیشتر در پی کند و کاو در این دنیا هستند و در تلاشند تا راهی مناسب برای بهرهمندی از بلاکچین و رمزارزها بیابند. همیشه با ظهور فناوریهای تازه در دنیا، رویکردها و عملکردهای مختلفی وجود دارد. برخی تلاش میکنند که در ضدیت با آن پدیده تازه، خود را از آسیبهای احتمالی دور کنند. برخی هم مایلند تا فناوری مذکور هنوز فراگیر نشده است، قدمهای خود را در بازار آن محکم کنند و از امتیاز اولین بودن نهایت استفاده را ببرند. بدیهی است که دسته دوم، هوشمندتر عمل میکنند و در آینده میتوانند قدرت چانهزنی بیشتری در بازار فناوریهای نوظهور داشته باشند. دولتها نسبت به رمزارزها هم چنین واکنشهایی داشتهاند. البته بازیگران دیگری هم وجود دارند که در تلاشند تا به شکل چراغ خاموش حرکت کنند. آنها با نگاهی هوشیار نسبت به بازار در تلاش برای رصد فرصتهایی هستند که دیگران به وجود میآورند و بر موجهایی سوار خواهند شد که حاصل خطر کردن پیشروان بازار است. در هر حال، رمزارزها در حال رشد هستند و دولتها دیر یا زود متوجه میشوند که راهکارهای سلبی، تنها راهکارهای مفید در کنترل آنها نیستند.
منبع : Cintjournal