در رابطه با امواج الیوتی که در مقاله قبلی راجع به آن صحبت شد، یک روند نزولی وجود دارد معروف به روند نزولی ABC که پس از پایان یک موج ایمپالسی رخ می دهد. شناخت این روند نزولی برای محاسبه نقاط ورود و خروج از بازار بر اساس بالاترین و پایین ترین قیمت ها ضروری می باشد.
همانطور که تمامی تبادل کنندگان حرفه ای می دانند یکی از بنیادی ترین اصول مربوط به قیمت این است:
هر بالا آمدنی پایین رفتنی هم دارد
به همین دلیل پس از هر رویه گاوی باید منتظر یک روند نزولی نیز باشیم. روند نزولی ABC یک الگوی موج نزولی شناخته شده می باشد، که بر اساس نظریه الیوت پس از یک دوره 5 موجی رخ می دهد که خود شامل 3 موج می باشد، مانند شکل زیر:
هنگامی که قیمت در بخش بیشینه این موج نزولی قرار دارد، یعنی قسمت B، تبادل کنندگان سعی می کنند با استفاده از ابزارهای مربوط به روند نزولی ABC سطح کمینه قیمت را تخمین بزنند.
همانطور که گفته شد، این حرکت قیمت معمولا زمانی تخمین زده می شود که قیمت به نقاط A و B رسیده باشد، در آن زمان تبادل کنندگان سعی می کنند به طور نسبی حدس بزنند که قیمت در نقطه C چقدر خواهد بود. این عمل معمولا به کمک شناخت سطوح قیمت پیشین و معادلات بازگشت فیبوناچی صورت می پذیرد.
البته تخمین قیمت دقیق قاعدتاً دشوار و شاید غیرممکن باشد اما می تواند به طور کلی به تبادل کنندگان نشان دهد که نقاط ورود و خروج از بازار را به چه نحوی تعیین کنند.
الگوهای نزولی ABC
به طور کلی روند نزولی ABC سه شکل دارد که تبادل کنندگان باید از آنها آگاهی داشته باشند:
در عمل روندهای نزولی ABC در دو زمان رخ می دهند: در نتیجه نزولی شدن بازار و یا میان دو رویه گاوی.
موج های گاوی الیوت
همچنین باید به این نکته اشاره کرد که روند نزولی ABC که پس از یک موج گاوی رخ می دهد با آن موج متقارن است، به این شکل:
هر چند این نکته را در نظر داشته باشید که موج های متقارن در نمودارهای تحلیلی بازارهای مختلف به طور کلی زیاد مشاهده می شوند.
بیشینه و کمینه قیمت
به طور کلی موج های مختلف که در نمودارهای تحلیلی وجود دارند دارای بیشینه و کمینه می باشند. بیشینه اشاره به بیشترین قیمت در آن بازه زمانی دارد و قیمت های قبل و بعد از آن کمتر از آن می باشند، بدین شکل یک بیشینه با دو کمینه محاصره شده است.
کمینه قیمت هم عکس همین موضوع است و اشاره به کمترین قیمت در یک بازه زمانی مشخص دارد و توسط دو کمینه دیگر محاصره شده، به عنوان مثال در شکل بالا نقطه 5 کمینه کلی می باشد و با دو کمینه 3 و B محاصره شده که البته هر دو از 5 بالاتر هستند
در مقالات بعدی وارد بحث های مربوط به تحلیل عملی نمودارها خواهیم شد.