هر روز اخبار مختلفی درباره امکان کلاهبرداری یا داستانهایی از فعالیتهای مجرمانه درباره رمزارزها در رسانههای مختلف منتشر میشود. بنا به آنچه گفته میشود، این فناوری تازه سرشار از فرصتهای کلاهبرداری، تقلب و جنایت است. البته نمیتوان منکر حوادث و ماجراهایی از این دست در فضای بلاک چین و دنیای رمزارزها شد. اما این همه داستان نیست. در واقع، بزرگنمایی در سیاه نشان دادن این بُعد از رمزارزها به نظر غیرمنصفانه و عجیب میآید. بنا به گزارشها در سال گذشته حدود پنج میلیارد دلار کلاهبرداری از طریق رمزارزها صورت گرفته است. البته در مقیاس بزرگ و وسیع، این رقم برای یک بستر و فناوری نوپا چندان فاجعهآمیز نیست.
کلاهبرداری با رمزارزها نگرانکننده است؟
رقم پنج میلیارد دلار کلاهبرداری و اعمال خلافکارانه فقط سه درصد از کل بازار رمزارزها را تشکیل میدهد. شاید اعلام این رقم و شاخ و برگ دادن به آن در اخبار و مقالات باعث شود که احساس ترس و خطر شدیدی نسبت به رمزارزها به وجود بیاید. اما این اشتباه است. مثلا اگر آمار دزدی از مغازهها و سوپرمارکتها را بررسی کنید، متوجه خواهید شد که در طول سال، رقمی به مراتب بیشتر از رقم جرایم مالی در بستر رمزارزها در آن صورت میگیرد. پس اگر بنا به بزرگنمایی باشد، هر صنعت و بازاری را باید سیاه و مملو از فرصتهای کلاه برداری بدانیم.
باید به بازار رمزارزها نگاه دقیقتری داشت؟
نکته بسیار مهمی که در دفاع از بازار رمزارزها باید در نظر داشته باشید، این است که این فناوری تازه تحت قوانین رسمی و دولتی کشورهای مختلف قرار ندارد. بنابراین، وقوع جرایم و کلاهبرداریها در چنین فضایی طبیعی است. ضمن اینکه با روشنتر شدن ابعاد و ساختار فعالیت رمزارزها و شبکه بلاکچین، تعداد کسانی که احساس میکنند با وجود این فناوری تازه، امکان کلاهبرداری وجود دارد به شدت کمتر شده است. علت این است که تعداد بیشتری از افراد متوجه ظرفیتها و ساختار فناوریهای جدید دیجیتالی شدهاند. بنابراین، با در نظر گرفتن اینکه هنوز اقدامات قانونی پیرامون رمزارزها به وجود نیامده، وجود درصدی کلاهبرداری و اعمال غیرقانونی طبیعی است.
سلامت دنیای رمزارزها افزایش پیدا خواهد کرد؟
وجود اسکمها، اسکمرها یا همان کلاهبرداران فضای مجازی در هر فضایی محتمل است. کلاهبرداران در هر بازار و بستری به دنبال روشهایی برای پیشبرد اعمال غیرقانونی خود هستند. بنابراین، وجود چنین چیزهایی در دنیای رمزارزها هم عجیب و دور از ذهن نیست. اما با همه این تفاسیر، شبکه بلاکچین، شیوه رمزگذاری دادهها و به طور کلی ساختار این فناوری به گونهای طراحی شده است که امکان تغییر و دستکاری دادههای ثبتشده در آن را به حداقل میرساند.
ساختار بلاکچین به شکلی است که تمام کاربران موجود در آن فضا، امکان نظارت بر اوضاع شبکه را دارند و در سیستمهای خود صاحب نسخهای از رویدادها هستند. بنابراین برای هک کردن یا دستکاری اطلاعات، هکر یا فرد خلافکار نیاز به دسترسی به تمام رایانههایی دارد که کاربرانشان در فضای بلاکچین حضور دارند. چنین چیزی نشدنی و ناممکن است و نشان میدهد که به تدریج و با تکامل یافتن ساختار بلاکچین، ضریب امنیت آن به شکل شگفتانگیزی افزایش پیدا خواهد کرد و اعمال خلافکارانه در آن به حداقل خواهد رسید.
منبع : cintjournal