جمعه 31 فروردین 1403

نامه انجمن فین تک به رئیس مجلس پس از وقایع اخیر در حوزه رمزارز

پس از ارسال نامه رئیس مجلس به رئیس بانک مرکزی جهت مسدود سازی درگاه های پرداخت صرافی های ارز دیجیتال، انجمن فین تک ایران نامه ای به محمد باقر قالیباف و عبدالناصر همتی ارسال کرده است. در این نامه اشاره شده است که تصمیم گیری بدون تعامل با فعالین این حوزه می تواند پتانسیل های به وجود آمده در کشور را سریعا از بین ببرد.

به گزارش سکه نیوز به نقل از راه پرداخت، در متن این نامه می خوانیم:

جناب آقای دکتر قالیباف

رئیس محترم مجلس شورای اسلامی

جناب آقای دکتر همتی

رئیس محترم بانک مرکزی

با سلام و احترام

با توجه به دغدغه‌هایی که در جامعه در خصوص رمزارزها مطرح است و همچنین نامه اخیر جناب دکتر قالیباف مورخ ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۰ که در این رابطه در رسانه‌ها منعکس شده، انجمن فین‌تک ایران لازم می‌داند مواردی را جهت تصمیم‌گیری صحیح در این حوزه در مسیر اعتلای کشور خاطرنشان کند.

الف) تکنولوژی زنجیره بلوک و رمزارز پدیده نوظهوری است که می‌تواند فرصت‌‌ها و هم تهدیدهایی را برای جامعه به همراه داشته باشد و این موضوع در نامه فوق الذکر نیز به‌درستی مورد اشاره قرار گرفته است. اما برخورد سلبی با این فعالیت ساده‌ترین و نه الزاماً درست‌ترین گزینه بوده و عدم اجازه فعالیت به کسب‌وکارها به‌مثابه پاک‌کردن صورت‌مسئله و در نتیجه بی‌بهره ماندن کشور از ظرفیت‌های این حوزه و مواجهه با تبعات زیرزمینی شدن آن برای اقتصاد کشور است.

ب) تصمیم‌گیری به موقع یکی از فاکتورهای بسیار مهم در حکمرانی خوب برای جامعه است؛ بنابراین همان‌طور که تعلل در تصمیم‌گیری زیان‌بار خواهد بود، تصمیمات عجولانه و غیرکارشناسی که ناشی از عدم تعامل با بدنه و فعالین صنعت است نیز می‌تواند به همان میزان مخرب و مضر باشد. همان‌طور که در نامه جناب آقای دکتر قالیباف نیز این دغدغه به‌درستی دیده شده است، در بسیاری از کشورها، این حوزه هنوز به‌صورت کامل قانون‌گذاری نشده و در حال بررسی ابعاد و شناخت بهتر و در نتیجه تصمیم‌گیری صحیح در برابر این تکنولوژی هستند.

ج) به دلیل ترجمه‌های نامناسبی که از واژه‌های تخصصی این حوزه انجام شده مانند «رمزارز» و یا «صرافی رمزارز» ممکن است متولی قانون‌گذاری این حوزه، به‌اشتباه تنها بانک مرکزی تلقی گردد در صورتی‌که بررسی جامع و تصمیم‌گیری صحیح در این‌خصوص نیاز به حضور نهادهای مختلف و مشارکت خود فعالین این حوزه دارد تا بتوان به تصمیمی جامع و مطلوب رسید، و فشار آوردن به یک نهاد مانند بانک مرکزی برای پاسخگویی به تمام دغدغه‌ها احتمالاً نتایج بهینه‌ای به همراه نخواهد داشت.

د) شاپرک در نامه‌ای در تاریخ ۱۲ اسفند ۱۳۹۹ به مدیران عامل شرکت‌های پرداخت‌یار که از اعضای این انجمن نیز هستند، فعالیت فروش رمزارز را مغایر با قوانین جمهوری اسلامی ایران و الزامات و قوانین بانک مرکزی عنوان و ابلاغ کرد که از ارائه خدمات به این دسته از کسب‌وکارها ممانعت شود. شایان‌ذکر است پیگیری‌های فعالان این انجمن به هیچ بند و تبصره‌ای مبنی‌بر غیرقانونی بودن فروش رمزارز نرسیده است که اتفاقاً در بند ۱ مصوبه هیئت‌ وزیران مورخ ۱۳۹۸/۵/۶ به‌صراحت استفاده از رمزارز را با قبول مسئولیت ریسک برای متعاملین بدون ایراد دانسته و همچنین تصریح شده که استفاده از رمزارز در مبادلات (به معنی استفاده از رمز‌ارز برای خرید و یا فروش کالا یا خدمات) داخل کشور غیرمجاز است که هم‌راستا با اطلاعیه بانک مرکزی مورخ ۱۹ تیر ۱۳۹۸ در خصوص رمزارزها است؛ بنابراین این انجمن در نامه‌ای به تاریخ ۱۹ اسفند ۱۳۹۹ از شاپرک درخواست کرد مبانی قانونی این موضوع دقیق‌تر بررسی شود.

ه) جوانان کشور با تلاش شبانه‌روزی و مثال‌زدنی در شرایط جنگ نابرابر اقتصادی و مشکلات ناشی از بیماری همه‌گیر کرونا و مشکلاتی که برای فعالیت اقتصادی به وجود آورده است، توانسته‌اند با وجود محدودیت های ظالمانه و یک‌سویه دولت‌های غربی امکان بهره‌مندی از یک تکنولوژی و کلاس دارایی جهانی را برای جامعه فراهم کنند و ریسک‌های استفاده از سرویس‌های خارجی ناشی از مسدودی دارایی‌ها را تا حد بسیار خوبی برای مردم پوشش دهند که جای بسیار مباهات دارد و هم‌راستا با سیاست‌های کلان کشور برای توسعه سرویس‌های مهم داخلی است؛ بنابراین تصمیماتی که بدون تعامل با فعالین این حوزه و پشت درهای بسته و به شکل سلبی گرفته می‌شود، می‌تواند پتانسیل بی‌نظیری که برای کشور به وجود آمده است را یک‌ شبه از بین ببرد و تجربه‌های تلخی که در موارد مشابه مانند شبکه‌های اجتماعی و یا پیام‌رسان‌ها شاهد بوده‌ایم که با تصمیمات اشتباه سرویس‌های داخلی که قابلیت رقابت با سرویس‌های مشابه خارجی را داشتند از دست رفتند، تکرار شود.

در انتها با تأیید دغدغه‌هایی که توسط نهادهای ناظر مانند مجلس شورای اسلامی و بانک مرکزی به‌ درستی در مورد این تکنولوژی جدید عنوان می‌شود، راهکارهای کارشناسی قطعاً برای این دغدغه‌ها وجود دارد و انجمن فین‌تک از بانک مرکزی و مجلس شورای اسلامی درخواست ایجاد کارگروهی با حضور نهادهای مرتبط و به‌ ویژه با حضور فعالان این حوزه جهت تصمیم‌گیری کارشناسی در زمان مناسب را دارد و از حضور در این کارگروه و برگزاری جلسات با هدف انجام کار کارشناسی و ارائه اطلاعات و آمار استقبال کرده و آمادگی خود را اعلام می‌کند.

کد خبر: 1400022608MGMCMF

مطالب مرتبط:

امکان استقرار ماینر در واحد های تولیدی

استفاده از رمزارز برای کاهش تاثیر دلار در کشور

فعالیت بدون مجوز پلتفرم ها با دارا بودن شرایط لازم

تعرفه بالا باعث استفاده غیرمجاز برق در کشور می شود

هدف مجلس از قانونی‌کردن ارزهای دیجیتال چیست؟

بیشتر بخوانید

آشنایی با توکن یو تراست (UTK)

یو تراست (UTK) برای ارائه راهکاری جهت حل مشکلات ایجاد شده در نتیجه استفاده از ارز دیجیتال به عنوان وسیله پرداخت، به ویژه امنیت...

آشنایی با ارز دیجیتال تراست سواپ (SWAP)

تراست سواپ یک پلتفرم توزیع شده، ارز دیجیتال و پروتکل است که نوید یک تحول جدید در امور مالی غیرمتمرکز (دیفای) را می دهد....

برنامه های بانک مرکزی برای ارزها و رمزارزها در سال ۱۴۰۰

بانک مرکزی اعلام کرد به دلیل این که سال جاری با عنوان «تولید، پشتیبانی‌ها، مانع‌زدایی‌ها» نام گذاری شده است، ضرورت دارد تمامی دستگاه‌های اجرایی...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

مطالب مرتبط

نسخه جدید CCXX روی گیت هاب Counos Platform

آخرین نسخه رمزارز کونوس ایکس (Counos X) بر روی پلتفرم محبوب نرم افزار و برنامه نویسی گیت هاب قرار گرفته است. این نسخه جدید...

مطالب داغ هفته